• laptop blog
  • juf Tania Freespiration

Over mij. Dat vind ik nu echt het allermoeilijkste om te schrijven. Maar kom, jij bent nieuwsgierig dus ik doe een poging.

Wie ik ben

Ik ben Tania, ik ben 46 jaar en woon in Zelzate. Ik vervul vele rollen in mijn leven: ik ben mama, stiefmama, schoonmama, oma. Ik ben de vrouw van Walter.
Ik heb altijd al juf willen worden. Ik schreef het in 1979 in mijn opstel. En nu ben ik dat.

Vandaag de dag spreken heel wat mensen mij aan met juf Tania. Niet alleen iedereen die al ooit bij mij in de klas zat, maar ook degenen die mij kennen van Twitter, Linkedin en Instagram. (-> Voeg mij toe!)
Grappig genoeg wordt de titel ‘juf Tania’ ook gebruikt tijdens de workshops en voordrachten die ik occasioneel geef aan volwassenen.

Hoe het begon

Alle leerkrachten van mijn school leerden bloggen van juf Joke, onze juf van het eerste leerjaar. Het doel was om een klasblog op te starten waar ouders de verhalen van de klas konden volgen. Dat was in 2007.

Ondertussen ben ik veranderd van klas maar ik hou nog steeds met veel liefde en enthousiasme mijn klasblog bij. Je kan hem vinden door Superklas5 te googelen. Of door te surfen naar wegwijs5de.blogspot.be.

Niet lang daarna las ik dat je online geld kan verdienen met Google Adsense. Op dat moment was ik met Weight Watchers bezig en ik startte een kook- en receptenblog. Je vindt hem hier: geentijdvoorhonger.blogspot.be.

Spoiler alert: ik ben er niet rijk en ook niet slank van geworden. Ik ontdekte wel mijn liefde voor copywriting en online marketing.

Je wordt pas echt als een volwaardige blogger gezien als je een domeinnaam hebt en in wordpress blogt. Daarom startte ik in 2016 een cursus WordPress via afstandsonderwijs. En zo kwam deze website tot stand. Ik moet eerlijk toegeven: deze software is een pittige leercurve. Vele uren van trial en error later heb ik bereikt wat jij nu ziet: deze website/blog.

Verder probeer ik ook Mailchimp onder de knie te krijgen. Via de link hieronder kan je je mailadres achterlaten. Je ontvangt dan een melding als ik iets nieuws gemaakt heb.

Freespiration

Freespiration is een plek van vrijheid en inspiratie. Op Freespiration draait (bijna) alles rond onderwijs.

Je vindt content over:

  • onderwijs(vernieuwing)
  • ICT
  • digitale marketing
  • persoonlijke groei

Het start meestal met een onderwerp of een vaardigheid waarin ik me wil verdiepen. Ik lees en leer. Daarna verwerk ik wat ik geleerd heb in een artikel, een vlog, een item, …

Daarbij hou ik jou, lieve lezer, in het achterhoofd. Want als jij niet af en toe eens komt kijken of lezen, dan spreek ik voor een lege zaal. Dus probeer ik artikels te schrijven waar onderwijs- en blogfans van kunnen smullen.

Freespiration draait dus ook om jou!

Wil je niets missen van deze blog dan kan je je abonneren op updates. Dat kan door hier je gegevens achter te laten.

Ik wens je een fijne lees- en kijkervaring!

Groetjes,

juf Tania

De 3 freespiration-principes

De leerkracht maakt het verschil

Dat maakt van lesgeven een boeiende, uitdagende en belangrijke job.

Die best ook wel vermoeiend, energieopslorpend en uitputtend is.

Goed voor jezelf zorgen, positief en enthousiast blijven is de boodschap!

Delen is het nieuwe hebben

Sharing is caring!

De tijd dat we allemaal de beste probeerden te wezen achter een gesloten klasdeur ligt al 50 jaar achter ons.

Leve ICT!

Het maakt ons leven een stuk makkelijker.

Hoe meer we kunnen automatiseren, hoe meer tijd we hebben voor andere dingen.

Op dit moment werk ik hard aan mijn eerste E-book. Dat kan je binnenkort hier downloaden.